Войната с президента продължава. Затова няма новина в това, което се

...
Войната с президента продължава. Затова няма новина в това, което се
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Радев не стана част от сглобката, макар че имаше такива оферти. Това не се прощава

" Войната с президента продължава. Затова няма вест в това, което се случва. "

" От началото на сглобката той не стана част от нея, въпреки че имаше такива предложения. Това не се прости. "

Това беше коментарът на вицепрезидентката Илияна Йотова във вторник на настоящия скандал, в който Делян Пеевски упреква в корупция секретари на президента и приказва за " тази тъмна институция ". 

Според Йотова сега сме очевидци на трети сезон на тази война.

" Първият беше " президент и войната в Украйна ", вторият – " президент и конституция ", в този момент явно е " за кожата на един президент ", твърди тя.

Радев не би се поддал, на който и да е било, с цел да основава партия, още повече да му се диктува по кое време и по какъв начин да стане това, сподели още Йотова.

„ За всички години, през които работим дружно, аз съм се убедила, че това е човек на достойнството, че съблюдава до буквата на закона всички правила – и конституционни, и законови, и може би тъкмо това сглобката не може да му елементарни.

Защото от началото на сглобката той не стана част от нея, въпреки че имаше такива предложения. Той нито за секунда не ратифицира незаконовите им дейности, тъкмо противоположното – постоянно се обръщаше към Конституционния съд. Това не се прости ", продължи още Йотова.

Според вицепрезидентката очевидно имало потребност от политическа опция. Вчера Радев не бил казвал, че той е алтернативата, нито „ аз ще я направя тази опция, аз ще конструирам нова политическа партия “, сподели още Йотова.

Според нея " бясната реакция на всички, които вземат участие в сглобката, може да се изясни с техния максимален боязън от алтернативата ".

„ Колкото пъти дневно излязат и кажат, че няма опция на тяхното ръководство, толкоз пъти се мъчат да убедят себе си “, сподели още Йотова.

" Нямам съмнения за корупция в президентството ", твърди вицепрезидентката на Радев.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР